Ποιον φορητό υπολογιστή να διαλέξω

Ποιον φορητό υπολογιστή να διαλέξω

Διαφορά επαγγελματικού ,ευρείας κατανάλωσης και gaming φορητού υπολογιστή

 

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των επαγγελματικών φορητών υπολογιστών είναι η αντοχή τους, το ελαφρύ βάρος και η ισχύς της μπαταρίας τους. Ο χρόνος ζωής της μπαταρίας είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για έναν επαγγελματικό υπολογιστή. Αυτό συμβαίνει επειδή όσοι επιλέγουν έναν επαγγελματικό φορητό υπολογιστή θα πρέπει να ταξιδέψουν μαζί του και αναμένουν ότι η ισχύς της μπαταρίας θα διαρκέσει αρκετά. Αυτοί οι φορητοί υπολογιστές μπορούν να διαρκέσουν για 10 ώρες μετά την πλήρη φόρτιση όταν είναι καινούριοι και τουλάχιστον 5 ώρες οι μεταχειρισμένοι.

1. Οι επαγγελματικοί φορητοί υπολογιστές διαρκούν περισσότερο.
Όταν οι εταιρείες σχεδιάζουν φορητούς υπολογιστές για καταναλωτές, υποθέτουν ότι οι αγοραστές θα θέλουν να αναβαθμίζουν συχνά για να παραμείνουν στην κορυφή των τελευταίων τάσεων. Αναμένουν επίσης ότι οι καταναλωτές δεν είναι τόσο 'απρόσεκτοι΄ με τους φορητούς υπολογιστές τους όσο οι επαγγελματίες χρήστες. Οι 2 αυτοί λόγοι επηρεάζουν τον τρόπο κατασκευής των φορητών υπολογιστών για επιχειρήσεις και καταναλωτές.

2. Τα ποιοτικά επαγγελματικά μηχανήματα είναι κατασκευασμένα για να είναι ανθεκτικά: Πολλά είναι ανθεκτικά στο νερό και τη σκόνη και έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν περιστασιακές πτώσεις και χτυπήματα. Οι φορητοί υπολογιστές ευρείας κατανάλωσης δεν προορίζονται για χρήση 40 ώρες την εβδομάδα για χρόνια.

3. Οι φορητοί υπολογιστές ευρείας χρήσης προσφέρουν μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.
Οι επαγγελματικοί φορητοί υπολογιστές έχουν γίνει πιο ελκυστικοί, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φορητοί υπολογιστές ευρείας κατανάλωσης είναι πολύ πιο ωραίοι στην εμφάνιση
Ενώ οι φορητοί υπολογιστές ευρείας κατανάλωσης είναι πιο φανταχτεροί, οι επαγγελματικοί φορητοί υπολογιστές αρχίζουν επιτέλους να καλύψουν τη διαφορά. Μπορείτε να αγοράσετε επαγγελματικά 2-σε-1 – τα οποία περιλαμβάνουν λειτουργίες από φορητούς υπολογιστές και tablet καταναλωτών – από μεγάλα ονόματα όπως η Dell η Lenovo και ή HP

4. Οι επαγγελματικοί φορητοί υπολογιστές προσφέρουν περισσότερες επιλογές διαμόρφωσης.
Επειδή οι μεγάλες εταιρείες συνήθως δεν αγοράζουν φορητούς υπολογιστές έναν-έναν, οι κατασκευαστές σχεδιάζουν επαγγελματικές σειρές φορητών υπολογιστών έχοντας στο μυαλό τους διαφορετικούς χρήστες. Κατά συνέπεια, πολλοί επαγγελματικοί φορητοί υπολογιστές προσφέρουν διάφορες επιλογές διαμόρφωσης. Ενώ οι φορητοί υπολογιστές μπορεί να παρέχουν κάποιες δυνατότητες διαμόρφωσης προδιαγραφών – συμπεριλαμβανομένου πρόσθετου χώρου αποθήκευσης ή υψηλής ποιότητας οθόνης – δεν πλησιάζουν στο να προσφέρουν τις προσαρμοσμένες επιλογές που είναι διαθέσιμες για επαγγελματικές μηχανές.
Η Dell και η Lenovo είναι αναμφίβολα οι ηγέτες του κλάδου στην προσαρμογή, επιτρέποντας στους αγοραστές να επιλέγουν επεξεργαστές, μπαταρίες και οπίσθιο φωτισμό πληκτρολογίου.

5. Οι επαγγελματικοί φορητοί υπολογιστές είναι κατασκευασμένοι για ασφάλεια.
Οι βιομετρικοί σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι πρακτικά στάνταρ για επαγγελματικούς φορητούς υπολογιστές – ακόμη και μοντέλα εισαγωγικού επιπέδου – αλλά εξακολουθούν να είναι σχετικά σπάνιοι για φορητούς υπολογιστές ευρείας κατανάλωσης. Οι επαγγελματικοί φορητοί υπολογιστές κατασκευάζονται επίσης συνήθως με λογισμικό που διευκολύνει τη διαχείριση και την ασφάλιση συσκευών.
Ενώ αυτές οι πρόσθετες λειτουργίες δίνουν στις συσκευές που έχουν κατασκευαστεί για επιχειρήσεις ένα πλεονέκτημα έναντι των φορητών υπολογιστών ευρείας κατανάλωσης, το χάσμα ασφαλείας μεταξύ των φορητών υπολογιστών επιχειρήσεων και καταναλωτών μειώνεται.

Gaming Laptops

1. Τα gaming laptops έχουν υψηλή ισχύ GPU – Η GPU σημαίνει μονάδα επεξεργασίας γραφικών. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό των gaming laptops που τα διαφοροποιεί από άλλους τύπους φορητών υπολογιστών. Έμφαση δίνεται κυρίως στις κάρτες γραφικών και αυτό διότι, χωρίς μια καλή κάρτα γραφικών, ένας φορητός υπολογιστής δεν μπορεί να τρέξει παιχνίδια όπως Fortnite , PUBG, Call of Duty κ.λπ.

2. Τα gaming laptops έχουν μεγάλο μέγεθος μνήμης RAM – Η μνήμη είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για την αγορά ή όχι ενός gaming laptop.

3. Τα gaming laptops διαθέτουν εκπληκτική ανάλυση (FHD, UHD, WQHD, 4k, 8K).

4. Τα gaming laptopsείναι συνήθως βαρύτερα από τους κανονικούς οικιακούς φορητούς υπολογιστές. Αυτό συμβαίνει επειδή διαθέτουν μεγαλύτερες βάσεις ψύξης για τον επεξεργαστή καθώς και για την κάρτα γραφικών.

5. Τα gaming laptops είναι συνήθως πιο ακριβά από τους κανονικούς και τους επαγγελματικούς υπολογιστές.

6. Τέλος, η ισχύς της μπαταρίας δεν είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολεί όταν πρόκειται για gaming laptops, επειδή ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η μπαταρία, θα εξαντληθεί εντός 2-3 ωρών από τα παιχνίδια

 

Επιστροφή στο ιστολόγιο